Referenties

Voorbeelden van verantwoordelijkheden tijdens de TNO-loopbaan:
De ontwikkeling en verkoop van het MADYMO software pakket. MADYMO is een simulatie pakket voor het voorspellen van letsels bij ongevallen en het optimaliseren van beveiligingsmiddelen. Zie : www.tass-safe.com.

Management van het Competence Centre for Automotive Research (CCAR) een partnerschap voor innovatie tussen de auto-industrie, onafhankelijke onderzoeksinstellingen zoals TNO en universiteiten op het gebied van automotive R&D. CCAR is een van de organisaties die het initiatief heeft genomen voor het High Tech Automotive Systems (HTAS) innovatie programma in Nederland.

De set-up en coördinatie van de Europese Integrated ProjectAPROSYS. een onderzoeksproject op het gebied van geïntegreerde en passieve veiligheid, waarbij meer dan 50 partners betrokken waren en gericht op de bescherming van inzittenden van auto’s, vrachtwagen veiligheid, veiligheid van motorrijders en voetgangers/fietsers bescherming.

Voorbeelden van recente activiteiten bij SAFETEQ en Chalmers:
Initiatief voor verschillende R&D-projecten op het gebied van het modelleren van het menselijk lichaam tijdens botsingen, evaluatie van diverse onderzoeksvoorstellen en onderzoeksprojecten, de coördinatie projecten op het gebied van veiligheid van elektrische voertuigen (EV), onderzoek naar ongevallen met landbouwvoertuigen en van een vliegtuigcrash, het ontwikkelen van nieuwe colleges op het gebied van passieve en actieve veiligheid etc...